Je bekijkt nu Hoe installeer je zelf een schroeffundering: Een stap-voor-stap gids

Hoe installeer je zelf een schroeffundering: Een stap-voor-stap gids

Wil je graag een schroeffundering zelf doen of plaatsen? Goed nieuws! Met de juiste tools en wat handige tips, is het plaatsen van een schroeffundering een klus die je prima zelf kunt klaren. In deze gids van lees je hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

  1. Waarom kiezen voor schroefpalen?
  2. Soorten schroefpalen
  3. Het belang van de indraaisleutel
  4. Schroeffundering zelf doen
  5. Wat als het niet lukt?

Waarom kiezen voor schroefpalen?

“Met schroeffundering bespaar je zowel tijd als geld.”

Een schroeffundering biedt verschillende voordelen, zoals duurzaamheid en kostenbesparing. Bovendien is het een uitstekende optie voor diverse projecten zoals tuinhuizen, veranda’s, en meer. En hoewel vele manieren van funderen lastig en ingewikkeld zijn, kan je met een beetje handigheid zelf je schroeffundering doen.

Soorten schroefpalen

Bij Vechtdal Schroeffunderingen heb je keuze uit verschillende soorten schroefpalen:

Welke lengte je nodig hebt hangt af van waar de fundatie voor is en de grond waar de schroefpaal ingedraaid wordt. Vraag vrijblijvend advies op! Neem contact op.

Het belang van de indraaisleutel

Een essentieel hulpmiddel voor het zelf installeren van een schroeffundering is de indraaisleutel. Deze speciale sleutel zorgt ervoor dat je de schroefpaal stevig en correct in de grond kunt draaien. Met de indraaisleutel kan je gemakkelijk zelf schroefpalen plaatsen.

Schroeffundering zelf doen

  1. Voorbereiding: Voer eerst een grondonderzoek uit en maak de plek vrij waar de schroeffundering moet komen. Maak een gat in de grond waar de schroefpaal moet komen.
  2. Plaats de schroefpaal: Gebruik de indraaisleutel om de schroefpaal in de voorbereide grond te draaien. En draai hem naar de juiste hoogte. Let op hoe verder je de schroefpaal erin draait, hoe meer draagkracht je hebt.

Voor meer details, lees onze blog over het zelf installeren van schroefpalen.

Wat als het niet lukt?

Als je problemen ondervindt, of als je het liever aan professionals overlaat, kan Vechtdal Schroeffunderingen ook de schroefpalen op locatie voor je indraaien. Deze worden machinaal erin gedraaid.


Wil je meer informatie of heb je specifieke vragen? Bezoek onze contactpagina of vraag een offerte aan.


Geef een reactie